خواص سیر سیاه در طب سنتی 5

خواص سیر سیاه چیست؟ معرفی 9 خاصیت فوق‌العاده آن برای بدن

طبق شواهد موجود تمدن‌هایی مانند مصری‌ها، یونانی‌ها، رومی‌ها، چینی‌ها و هندی‌ها از این گیاه در طب سنتی استفاده می‌کردند. سیر سیاه یک نوع سیر تخمیر شده‌است که احتمالا برای خیلی از ما ناشناخته است. برای سیر سیاه تبلیغات بسیاری می‌شود که لاغر کننده و چربی سوز است، اما در حقیقت اثر خاص و معجزه‌آوری ندارد. سیر سیاه (مثل سیر معمولی) کالری بسیار کمی دارد و چون بسیار گرم است شاید اندکی متابولیسم را بالا ببرد.

استفاده از این نوع سیر به مصر باستان برمی‌گردد و از آن در طب سنتی هند و چین نیز استفاده می‌شود. سیر سیاه طی فرایند تخمیر و کهنگی (aging) تولید می‌شود که به آن واکنش مایارد یا مایار (Maillard reaction) می‌گویند. برای کاهش طعم تند سیر می توان آن را با غذاها چای و نوشیدنی های دیگری ترکیب کرد.

سیر در بسیاری از مناطق جهان می‌روید و به دلیل طعم دلپذیر و رایحه قوی در آشپزی کاربرد زیادی دارد. تنها راه اصلی عضله سازی داشتن یک رژیم پروتئینی و تمرینات بدنسازی اصولی است. برای عضله سازی و بدنسازی و رسیدن به اندام دلخواه‌تان می‌توانید با مربیان فیتامین در ارتباط باشید و برنامه شخصی خود را از آن‌ها دریافت کنید. سیر یک گیاه پرفایده است، هرچند شاید به علت بوی آزاردهنده آن دوستش نداشته باشید؛ اما خواص و فواید سیر بسیار زیاد است. این روش پخت و تخمیر سیر قرن‌هاست در ملیت‌های دیگر نیز استفاده می‌شود و طی سال‌های اخیر در کشورهای غربی نیز رواج پیدا کرده است. چنانچه هرگونه حساسیتی نسبت به سیر، موسیر، پیاز … دارید حتما قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.

اما اگر مقدار مصرف سیر به طور قابل توجهی افزایش یابد، ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند. مصرف سیر در کسانی که دچار بیماری ریفلاکس معده هستند یا داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، می‌تواند عوارض منفی به همراه داشته باشد. بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی‌عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی بیش از هر بیماری دیگری موجب مرگ‌ومیر انسان‌ها می‌شوند. فشار خون بالا از مهم‌ترین عواملی است که ممکن است منجر به بیماری‌های مذکور شود.

یکی از مهم‌ترین خواص درمانی که به این ماده نسبت می‌دهند، جلوگیری از سرطان است. همان طور که در بالا اشاره کردیم، S-allycysteine بر اثر حرارت دادن در این ماده افزایش پیدا می‌کند. دانشمندان اعتقاد دارند که این ترکیب می‌تواند بر روی کاهش تومورهای سرطانی و مرگ سلولی (در سلول‌های سرطانی) تأثیر داشته باشد.

نوشیدن آب بعد از سیر سیاه می تواند به هضم و جذب ترکیبات مفید آن کمک کند. این ماده غذایی اساساً سیر سفید تخمیر شده است که محتوای آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد و طعم ملایم تر و شیرین تری دارد. از آنجاکه یکی از خواص سیر، ویژگی ضدالتهابی آن است، می تواند به ریکاوری بهتر و سریع‌تر پس از ورزش کمک کند. همان طور که در بالا اشاره کردیم فرایند 40 روزه‌ای که سیر سیاه آماده می‌شود، تغییرات گسترده‌ای در ساختار سیر ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که می‌توان از سیر سیاه در درمان بعضی از بیماری‌ها و ساخت داروها استفاده کرد.

پس از آماده‌شدن سیرهای سیاه، می‌توانید آنها را داخل ظرفی دربسته تا ۳ ماه نگهداری کنید. آرام‌پز یا پلوپز را روی حالت گرم‌نگه‌داشتن غذا (keep warm) قرار دهید. در این حالت، فقط دما و رطوبت لازم برای کهنه‌شدن سیرها تأمین می‌شود و سیرها نمی‌پزند. در برخی موارد، مصرف طولانی‌مدت یا دوز بالا می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند خونریزی، حساسیت یا واکنش‌های آلرژیک شود. ورزشکاران بوته های سیر را می توانند به وعده های غذایی و اسموتی اضافه کنند و قبل از تمرین های ورزشی خود میل کنند.

سیر سیاه با وجود ظاهرش، عضو متفاوت از خانوده سیر سفید نیست.این سیر ابتدا در کشور کره کشف شد و حدود پنج سال پیش به بازار بهداشت و مواد غذایی معرفی شد. زمانی که سیر سفید را به مدت 40 روز در معرض گرما و رطوبت با دقت کنترل شده قرار می دهند سیر سیاه تهیه می شود. چگونه سیر سیاه را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟سیر سیاه را می توان به صورت خام یا در ترکیب با غذاهای مختلف مانند سالاد سوپ و نوشیدنی ها مصرف کرد. همچنین می توان آن را با عسل ترکیب کرده و به عنوان یک ماده مغذی مصرف نمود. در کل، مصرف سیر سیاه عوارض جانبی جدی ندارد اما خوب است پاسخ به این سوال که سیر سیاه برای چه کسانی ضرر دارد را هم بدانید. واقعیت این است که برخی افراد ممکن است به سیر حساسیت داشته باشند و در صورت مصرف آن دچار واکنش‌های آلرژیک شوند.

در طب سنتی، طبع مواد غذایی بر اساس تاثیری که بر بدن می‌گذارند، دسته‌بندی می‌شود. برای تعدیل طبع گرم و خشک سیر سیاه می‌توانید از مواد غذایی با طبع سرد و تر مانند سرکه، آب انار، سکنجبین و البته روغن بادام استفاده کنید. این در حالی است که برخی افراد می‌گویند سیاه سیر نسبت به سیر خام، کمتر معده آن‌ها را اذیت می‌کند و راحت‌تر هضم می‌شود.روی معده است و راحت‌تر هضم می‌شود. این روش‌ها نه تنها سلامت کلی بدن را بهبود می‌بخشند، بلکه راهی طبیعی برای افزایش انرژی، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری‌ها هستند. سیر سیاه را می‌توان در تهیه سالاد، سوپ، پاستا و انواع غذاهای گرم استفاده کرد.


سیر سیاه چه طعمی دارد
سرم سیر سیاه طریقه مصرف
سیر سیاه عوارض
سیر سیاه عطاری
سیر سیاه عکس
سیر سیاه عسل
سیر سیاه و عسل
سیر سیاه با عسل
سیر سیاه برای عفونت واژن
سیر سیاه برای عفونت